Najważniejszą zaletą witryn jest możliwość przechowywania w nich przyrządzonych wcześniej kurczaków i innych potraw aż do 1 godziny, oczywiście bez utraty walorów smakowych. Wszystkie witryny wyposażone są w termoobieg i nawilżanie.
Oferowane przez nas witryny dostosowane są parametrami do przetrzymywania kurczaków przyrządzanych według technologii O.K. Chicken.
Dodatkowo posiadają:
- wewnętrzne oświetlenie
- przednią szybę prostą
- tylną szybę przesuwaną (przy witrynach jednostronnych) lub obie szyby przesuwane (przy witrynach dwustronnych)
- dodatkową półkę ekspozycyjną
- korpus i wnętrze ze stali kwasoodpornej
| Model |
Typ |
Szyba |
Długość [mm] |
Głębokość [mm] |
Wysokość [mm] |
Cena netto [zł] |
| C 80 |
Jednostronna |
Gięta |
800 |
730 |
700 |
3.240 |
| C 130 |
Jednostronna |
Gięta |
1300 |
730 |
700 |
4.080 |
| WG-20-10 |
Jednostronna |
Prosta |
800 |
750 |
700 |
3.240 |
| WG-20-11 |
Dwustronna |
Prosta |
800 |
750 |
700 |
3.240 |
| WG-30-10 |
Jednostronna |
Prosta |
1150 |
750 |
700 |
3.960 |
| WG-30-11 |
Dwustronna |
Prosta |
1150 |
750 |
700 |
3.960 |
Nie każda witryna nadaje się do przechowywania kurczaków z rożna lub smażalnika ciśnieniowego.
Aby można przetrzymać produkty do około 60 minut bez wyraźnej utraty walorów smakowych, witryna musi posiadać:
- Temperaturę wewnątrz około 80 oC
- Możliwość kontrolowania wilgotności wnętrza (nawilżanie)
ponadto powinna posiadać:
- Dobre oświetlenie
- Solidną konstrukcję
Jeśli masz bardzo ograniczone środki finansowe, możesz spróbować zrobić witrynę samemu wykorzystując żarówki "kwoki". Musisz się jednak liczyć z tym, że produkty w niej przechowywane będą wysychały mniej więcej po 15 minutach.
. |