Kurczaki O.K.Chicken to soczyste, chrupiące i nietłuste kawałki kurczaków o różnych smakach.

Powstają dzięki wykorzystaniu oryginalnej technologii, która wymaga zastosowania 3 elementów:
- Marynowania nadającego mięsu kurczaka określony smak
- Upanierowania, dzięki któremu skórka jest chrupka i złocista
- Usmażenia we frytownicy ciśnieniowej
Nie można pominąć żadnego z tych etapów. Stanowią one nierozłączną całość - technologię kurczaków O.K.Chicken.
Dzięki smażeniu kurczaków w profesjonalnych frytownicach, pod ciśnieniem
- kurczaki są bardziej soczyste (większość naturalnych soków pozostaje w mięsie)
- nie są tłuste (o 80% mniej tłuszczu niż przy tradycyjnym smażeniu)
- czas skraca się do 9 minut (porcję obiadową można mieć nawet co 20-40 sekund)
Jeśli nie posiada się profesjonalnego smażalnika, można spróbować usmażyć kurczaki w zwykłej frytownicy. W miarę dobrze udają się skrzydełka i udka. Ale należy pamiętać, że efekt nigdy nie będzie taki sam.
|