Kurczak po amerykańsku z ponad 30-letnią tradycją w Polsce.
kompleksowe wyposażenia barów i restauracji, produkcja panierek, doradztwo, szkolenia

ATM Gastro

Urządzenia Gastronomiczne

Kurczak po amerykańsku ATM & O.K. Chicken

Kurczak z rożna

Paniery i marynaty

Usługi

Pierwszy krok do otwarcia własnego baru lub restauracji

Kontakt

Kurczak po amerykańsku ATM & O.K. Chicken

Kurczaki O.K.Chicken to soczyste, chrupiące i nietłuste kawałki kurczaków o różnych smakach.


Powstają dzięki wykorzystaniu oryginalnej technologii, która wymaga zastosowania 3 elementów:

  • Marynowania nadającego mięsu kurczaka określony smak
  • Upanierowania, dzięki któremu skórka jest chrupka i złocista
  • Usmażenia we frytownicy ciśnieniowej

Nie można pominąć żadnego z tych etapów. Stanowią one nierozłączną całość - technologię kurczaków O.K.Chicken.


Dzięki smażeniu kurczaków w profesjonalnych frytownicach, pod ciśnieniem

  • kurczaki są bardziej soczyste (większość naturalnych soków pozostaje w mięsie)
  • nie są tłuste (o 80% mniej tłuszczu niż przy tradycyjnym smażeniu)
  • czas skraca się do 9 minut (porcję obiadową można mieć nawet co 20-40 sekund)

Jeśli nie posiada się profesjonalnego smażalnika, można spróbować usmażyć kurczaki w zwykłej frytownicy. W miarę dobrze udają się skrzydełka i udka. Ale należy pamiętać, że efekt nigdy nie będzie taki sam.

 


 
ATM GastroUrządzenia GastronomiczneKurczak po amerykańsku ATM & O.K. ChickenKurczak z rożnaPaniery i marynatyUsługiPierwszy krok do otwarcia własnego baru lub restauracjiKontakt