Kurczak po amerykańsku z ponad 30-letnią tradycją w Polsce.
kompleksowe wyposażenia barów i restauracji, produkcja panierek, doradztwo, szkolenia

ATM Gastro

Urządzenia Gastronomiczne

Kurczak po amerykańsku ATM & O.K. Chicken

Kurczak z rożna

Paniery i marynaty

Usługi

Pierwszy krok do otwarcia własnego baru lub restauracji

Kontakt

Fazy obróbki technologicznej kurczaków z rożna
l.p.
CZYNNOŚĆ
URZĄDZENIA
WYPOSAŻENIE DODATKOWE
1.
Przechowywanie kurczaka "brudnego" dostarczonego z ubojni
Wydzielona komora chłodziarki
Plastikowe pojemniki
2.
Mycie, ewentualne marynowanie
Gastronomiczny zlew dwukomorowy
Plastikowe pojemniki
3.
Przechowywanie zamarynowanego kurczaka*
Wydzielona komora chłodziarki
 
4.
Nacieranie posypką smakową wnętrza
Stolik stalowy
 
5.
Umieszczenie kurczaków na widelcach i nacieranie posypką z zewnątrz
Stolik stalowy
Widelce lub koszyki do rożna
6.
Przechowywanie gotowych do pieczenia kurczaków
Wydzielona komora chłodziarki
 
7.
Pieczenie kurczaków
Nad rożnem elektrycznym sprawny okap. Rożna gazowe wyposażone są w kominek do odprowadzania spalin i zapachów.
8.
Zdejmowanie upieczonych kurczaków z widelca
Niewielki stolik stalowy
 
9.
Ekspozycja i podgrzewanie kurczaków
Witryna grzewczo-ekspozycyjna lub szafa podgrzewcza
 
10.
Mycie pojemników, widelców, elementów rożna itp.
Basen gastronomiczny**
 
* Jeśli nie będziesz stosował marynowania kurczaków, ten etap będzie niepotrzebny.
** Nie zawsze, ale często wymagany przez Sanepid.

 
ATM GastroUrządzenia GastronomiczneKurczak po amerykańsku ATM & O.K. ChickenKurczak z rożnaPaniery i marynatyUsługiPierwszy krok do otwarcia własnego baru lub restauracjiKontakt