|
l.p.
|
CZYNNOŚĆ
|
URZĄDZENIA
|
WYPOSAŻENIE DODATKOWE
|
|
1.
|
Przechowywanie kurczaka "brudnego" dostarczonego z ubojni
|
Wydzielona komora chłodziarki
|
Plastikowe pojemniki
|
|
2.
|
Mycie, ewentualne marynowanie
|
Gastronomiczny zlew dwukomorowy
|
Plastikowe pojemniki
|
|
3.
|
Przechowywanie zamarynowanego kurczaka*
|
Wydzielona komora chłodziarki
|
|
|
4.
|
Nacieranie posypką smakową wnętrza
|
Stolik stalowy
|
|
|
5.
|
Umieszczenie kurczaków na widelcach i nacieranie posypką z zewnątrz
|
Stolik stalowy
|
Widelce lub koszyki do rożna
|
|
6.
|
Przechowywanie gotowych do pieczenia kurczaków
|
Wydzielona komora chłodziarki
|
|
|
7.
|
Pieczenie kurczaków
|
|
Nad rożnem elektrycznym sprawny okap. Rożna gazowe wyposażone są w kominek do odprowadzania spalin i zapachów.
|
|
8.
|
Zdejmowanie upieczonych kurczaków z widelca
|
Niewielki stolik stalowy
|
|
|
9.
|
Ekspozycja i podgrzewanie kurczaków
|
|
|
|
10.
|
Mycie pojemników, widelców, elementów rożna itp.
|
Basen gastronomiczny**
|
|