POSYPKI SMAKOWE DO KURCZAKA Z ROŻNA
Używanie dobrego rożna, ale przede wszystkim stosowanie oferowanych przez nas posypek sprawi, że sprzedawane kurczaki będą cieszyć się ogromną popularnością i zapewniać znacznie większą liczbę konsumentów niż u konkurencji.
Jak to zrobić:
Pierwszym etapem jest marynowanie, czyli nadanie mięsu kurczaka odpowiedniego smaku. Dzięki temu kurczak będzie smaczniejszy, bardziej soczysty i będzie miał mniejsze ubytki wagowe. W tym celu zalecamy zamarynowanie kurczaka w zwykłej solance lub w specjalnej marynacie smakowej (proponujemy OK - 44).
Następny etap po zamarynowaniu to nasmarowanie kurczaków od środka i z zewnątrz posypkami smakowymi. By były najbardziej wydajne zaleca się rozdrobnienie ich w oleju.
Przed założeniem kurczaków na szpikulce, najlepiej pędzelkiem nasmarować je od środka, potem po nabiciu na szpikulce od zewnątrz i pozostawić na minimum 2 godziny.
W zależności od upodobań oferujemy:
| OK - 33 Złoty kurczak, podstawowa, o delikatnym smaku |
19,90 zł/kg |
| OK - 34 Staropolska, nieco pikantna o nutce ziołowej |
19,90 zł/kg |
| OK - 36 Diabelska, bardzo pikantna |
19,90 zł/kg |
*do powyższej ceny należy doliczyć 8% podaktu VAT.
Zużycie posypki: około 2-3 dkg na 1 kg kurczaka, czyli koszt około
25 - 45 gr na kg.
|