Kurczak po amerykańsku z ponad 30-letnią tradycją w Polsce.
kompleksowe wyposażenia barów i restauracji, produkcja panierek, doradztwo, szkolenia

ATM Gastro

Urządzenia Gastronomiczne

Kurczak po amerykańsku ATM & O.K. Chicken

Kurczak z rożna

Paniery i marynaty

Usługi

Pierwszy krok do otwarcia własnego baru lub restauracji

Kontakt

Posypki smakowe

POSYPKI SMAKOWE DO KURCZAKA Z ROŻNA

Używanie dobrego rożna, ale przede wszystkim stosowanie oferowanych przez nas posypek sprawi, że sprzedawane kurczaki będą cieszyć się ogromną popularnością i zapewniać znacznie większą liczbę konsumentów niż u konkurencji.

Jak to zrobić:

Pierwszym etapem jest marynowanie, czyli nadanie mięsu kurczaka odpowiedniego smaku. Dzięki temu kurczak będzie smaczniejszy, bardziej soczysty i będzie miał mniejsze ubytki wagowe. W tym celu zalecamy zamarynowanie kurczaka w zwykłej solance lub w specjalnej marynacie smakowej (proponujemy
OK - 44). 

Następny etap po zamarynowaniu to nasmarowanie kurczaków od środka i z zewnątrz posypkami smakowymi. By były najbardziej wydajne zaleca się rozdrobnienie ich w oleju.

Przed założeniem kurczaków na szpikulce, najlepiej pędzelkiem nasmarować je od środka, potem po nabiciu na szpikulce od zewnątrz i pozostawić na minimum 2 godziny.

W zależności od upodobań oferujemy:

OK - 33 Złoty kurczak, podstawowa, o delikatnym smaku  19,90 zł/kg
OK - 34 Staropolska, nieco pikantna o nutce ziołowej 19,90 zł/kg
OK - 36 Diabelska, bardzo pikantna 19,90 zł/kg

*do powyższej ceny należy doliczyć 8% podaktu VAT.

Zużycie posypki: około 2-3 dkg na 1 kg kurczaka, czyli koszt około
25 - 45 gr na kg.

 


 
ATM GastroUrządzenia GastronomiczneKurczak po amerykańsku ATM & O.K. ChickenKurczak z rożnaPaniery i marynatyUsługiPierwszy krok do otwarcia własnego baru lub restauracjiKontakt